Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in parameters of nutritional value of goat colostrum within 72 hours after parturition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200010" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200010 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in parameters of nutritional value of goat colostrum within 72 hours after parturition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in dry matter content, protein, fat, lactose and pH were followed in five goats of the Brown Short-haired breed in the second and/or subsequent lactation. Analyses were carried out from 2 to 72 hours after parturition. Within this interval, the cto 16.03%. Contents of crude protein, true protein, whey protein and fat dropped from 13.47 to 5.38 g/100 ml; from 12.24 to 5.12 g/100 ml; from 8.93 to 1.57 g/100 ml and 7.52 to 5.26 g/100 ml, respectively. The content of casein increased from 0.98 to 3.to 4.20 g/100 ml. Values of pH fluctuated from 6.28 do 6.59. Dependencies of mean values of the nutritional parameters under study on the postpartum time interval were evaluated by means of regression analysis.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in parameters of nutritional value of goat colostrum within 72 hours after parturition

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in dry matter content, protein, fat, lactose and pH were followed in five goats of the Brown Short-haired breed in the second and/or subsequent lactation. Analyses were carried out from 2 to 72 hours after parturition. Within this interval, the cto 16.03%. Contents of crude protein, true protein, whey protein and fat dropped from 13.47 to 5.38 g/100 ml; from 12.24 to 5.12 g/100 ml; from 8.93 to 1.57 g/100 ml and 7.52 to 5.26 g/100 ml, respectively. The content of casein increased from 0.98 to 3.to 4.20 g/100 ml. Values of pH fluctuated from 6.28 do 6.59. Dependencies of mean values of the nutritional parameters under study on the postpartum time interval were evaluated by means of regression analysis.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    91-96

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus