Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny nutriční hodnoty ovčího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200012" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny nutriční hodnoty ovčího mleziva v průběhu 72 hodin po porodu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U pěti ovcí kříženek F111 plemene východofrízská ovce x zušlechtělá valaška (VF87ZV) na druhé a vyšší laktaci byly sledovány změny obsahu sušiny, dusíkatých látek a tuku v průběhu 2 až 72 hod. po porodu. Během sledování došlo k postupnému poklesu sušinydusíkatých látek ze 17,00 na 7,57 g/100 ml, čistých bílkovin z 8,79 na 7,06 g/100 ml a tuku z 8,56 na 4,65 g/100 ml. Průměrné hodnoty sledovaných nutričních ukazatelů byly vyhodnoceny v závislosti na době od porodu regresní analýzou.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in parameters of nutritional value of ewes colostrum within 72 hours after parturition

  • Popis výsledku anglicky

    Chenges in dry matter content, protein and fat were followed in five ewes of the F111 East-Friesian breed x Improved Valachian sheep (EF87IV) breed in the second and/or subsequent lactation. Analyses were carried out from 2 to 72 hours after parturition.of dry matter decreased from 29.97 to 18.58%. Contents of crude protein, true protein, whey protein and fat dropped from 17.00 to 7.57 g/100 ml; from 8.79 to 7.06 g/100 ml and 8.58 to 4.65 g/100 ml, respectively. Dependencies of mean values of the nutritunder study on the postpartum time interval were evaluated by means of regression analysis.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Medzinárodná vedecká konferencia Dni výživy zvierat

  • ISBN

    80-8069-068-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    5-7

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre v spolupráci s VÚTPHP v Banskej Bystrici

  • Místo vydání

    Banská Bystrica

  • Místo konání akce

    VÚTPHP v Banskej Bystrici

  • Datum konání akce

    19. 9. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku