Changes basic composition of sheep colostrum (during first 72 hours after parturition).
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200007" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200007 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes basic composition of sheep colostrum (during first 72 hours after parturition).
Popis výsledku v původním jazyce
Changes in colostral levels of dry matter (DM), protein, fat, lactose and pH were followed in 5 cross-bred (F111) owes of East-Frisian breed x Improved Valachian sheep (EF87IV) on the 2nd and subsequnt lactation within the time interval of 2 to 72 hoursafter parturition. Contents of DM, crude protein true protein and fat decreasy gradually from 29.97 to 18.58 %; 17.00 to 6.54 g/100 ml; 14.59 to 6.11 g/100 ml and 9.83 to 6.86 g/100 ml, resp. The content of lactose increased from 1.42 to 4.72 g/100 ml and the pH value fluctuated between 6.40 and 6.67. Average values of nutritional parameters under study were evaluated with regard to the lenght of postpartum period by means of regression analysis.
Název v anglickém jazyce
Changes basic composition of sheep colostrum (during first 72 hours after parturition).
Popis výsledku anglicky
Changes in colostral levels of dry matter (DM), protein, fat, lactose and pH were followed in 5 cross-bred (F111) owes of East-Frisian breed x Improved Valachian sheep (EF87IV) on the 2nd and subsequnt lactation within the time interval of 2 to 72 hoursafter parturition. Contents of DM, crude protein true protein and fat decreasy gradually from 29.97 to 18.58 %; 17.00 to 6.54 g/100 ml; 14.59 to 6.11 g/100 ml and 9.83 to 6.86 g/100 ml, resp. The content of lactose increased from 1.42 to 4.72 g/100 ml and the pH value fluctuated between 6.40 and 6.67. Average values of nutritional parameters under study were evaluated with regard to the lenght of postpartum period by means of regression analysis.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
51
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
55-60
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—