Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes basic composition of sheep colostrum (during first 72 hours after parturition).

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200007" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes basic composition of sheep colostrum (during first 72 hours after parturition).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in colostral levels of dry matter (DM), protein, fat, lactose and pH were followed in 5 cross-bred (F111) owes of East-Frisian breed x Improved Valachian sheep (EF87IV) on the 2nd and subsequnt lactation within the time interval of 2 to 72 hoursafter parturition. Contents of DM, crude protein true protein and fat decreasy gradually from 29.97 to 18.58 %; 17.00 to 6.54 g/100 ml; 14.59 to 6.11 g/100 ml and 9.83 to 6.86 g/100 ml, resp. The content of lactose increased from 1.42 to 4.72 g/100 ml and the pH value fluctuated between 6.40 and 6.67. Average values of nutritional parameters under study were evaluated with regard to the lenght of postpartum period by means of regression analysis.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes basic composition of sheep colostrum (during first 72 hours after parturition).

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in colostral levels of dry matter (DM), protein, fat, lactose and pH were followed in 5 cross-bred (F111) owes of East-Frisian breed x Improved Valachian sheep (EF87IV) on the 2nd and subsequnt lactation within the time interval of 2 to 72 hoursafter parturition. Contents of DM, crude protein true protein and fat decreasy gradually from 29.97 to 18.58 %; 17.00 to 6.54 g/100 ml; 14.59 to 6.11 g/100 ml and 9.83 to 6.86 g/100 ml, resp. The content of lactose increased from 1.42 to 4.72 g/100 ml and the pH value fluctuated between 6.40 and 6.67. Average values of nutritional parameters under study were evaluated with regard to the lenght of postpartum period by means of regression analysis.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    55-60

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus