Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of age on digestibility of fatty acids in chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A23200019" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:23200019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of age on digestibility of fatty acids in chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Digestibility of all fatty acids (FA) rapidly decreased from Day 2 to Day 4. This drop of saturated (SFA), monounsaturated (MUFA), polyunsaturated n-6 (PUFA n-6) and PUFA n-3 FA (from 0.961, 0.966, 0.983 and 0.976 to 0.930, 0.908, 0.966 and 0.959, resp.)Based on observations by Noy and Sklan (1999), who registered that the intestinal absorption of labelled exogenous fatty acids slightly increased till Day 4 as well as on results published by Zelenka and Jilek (1970), who found a lower concentration of cmatter of feed mixture from Day 3 to Day 7, it was possible to explain observed changes on the basis of excretion of endogenous nutrients originating primarily from the yolk sac. Within the period of Days 9 to 42, dependences of digestibility on age wereall SFA and MUFA (with exception of C20:1 n-9) significantly (P<0.001) decreased with age. Changes in digestibility of linoleic, ?-linolenic, arachidonic, and docosahexaenoic acid were very small (P>0.05). Digestibility of eicosapentaenoi

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of age on digestibility of fatty acids in chickens

  • Popis výsledku anglicky

    Digestibility of all fatty acids (FA) rapidly decreased from Day 2 to Day 4. This drop of saturated (SFA), monounsaturated (MUFA), polyunsaturated n-6 (PUFA n-6) and PUFA n-3 FA (from 0.961, 0.966, 0.983 and 0.976 to 0.930, 0.908, 0.966 and 0.959, resp.)Based on observations by Noy and Sklan (1999), who registered that the intestinal absorption of labelled exogenous fatty acids slightly increased till Day 4 as well as on results published by Zelenka and Jilek (1970), who found a lower concentration of cmatter of feed mixture from Day 3 to Day 7, it was possible to explain observed changes on the basis of excretion of endogenous nutrients originating primarily from the yolk sac. Within the period of Days 9 to 42, dependences of digestibility on age wereall SFA and MUFA (with exception of C20:1 n-9) significantly (P<0.001) decreased with age. Changes in digestibility of linoleic, ?-linolenic, arachidonic, and docosahexaenoic acid were very small (P>0.05). Digestibility of eicosapentaenoi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LA%20126" target="_blank" >LA 126: Činnost v komisi výživy WPSA</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiv fŘr GeflŘgelkunde

  • ISSN

    1619-2354

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    leden

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    86-86

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus