Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sensory quality of meat of turkeys fed the diet with sunflower, linseed or fish oil

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200015" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Sensory quality of meat of turkeys fed the diet with sunflower, linseed or fish oil

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Male and female turkeys of the hybrid BUT Big 6 were fed either the control diet (C) or an experimental diet, where 5% of original mixture was replaced by sunflower oil (S), linseed oil (L) and fish oil (F), respectively. Turkeys were slaughtered at theage of 56 days and sensory quality of cooked breast meat (BM) and thigh meat (TM) after 4-week storage at -20degreesC was evaluated by an eight-membered panel within six sessions. Colour, fibrousness, odour, tenderness, juiciness and flavour were assessed using a 100 turn unstructured line scale. The diet accounted for 82%, 78% and 33% of total variability in flavour, odour and juiciness, respectively. It has been concluded, that the enrichment of turkey meat with n-3 PUFA using either fish oil or linseed oil in the amount of 5% of the feed mixture cannot be recommended due to the unacceptable flavour and odour of the product.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory quality of meat of turkeys fed the diet with sunflower, linseed or fish oil

  • Popis výsledku anglicky

    Male and female turkeys of the hybrid BUT Big 6 were fed either the control diet (C) or an experimental diet, where 5% of original mixture was replaced by sunflower oil (S), linseed oil (L) and fish oil (F), respectively. Turkeys were slaughtered at theage of 56 days and sensory quality of cooked breast meat (BM) and thigh meat (TM) after 4-week storage at -20degreesC was evaluated by an eight-membered panel within six sessions. Colour, fibrousness, odour, tenderness, juiciness and flavour were assessed using a 100 turn unstructured line scale. The diet accounted for 82%, 78% and 33% of total variability in flavour, odour and juiciness, respectively. It has been concluded, that the enrichment of turkey meat with n-3 PUFA using either fish oil or linseed oil in the amount of 5% of the feed mixture cannot be recommended due to the unacceptable flavour and odour of the product.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F00%2F0306" target="_blank" >GA525/00/0306: Vliv věku, pohlaví, intenzity růstu a složení krmné dávky na obsah cholesterolu a mastných kyselin v krůtím mase</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiv fur Geflugelkunde

  • ISSN

    0003-9098

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    225-230

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus