Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of chemical preservation on fermentation process and quality of ensilaged sugar beet pulp.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200040" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    polština

  • Název v původním jazyce

    Wplyw preparatów chemicznych na przebieg fermentacji oraz jakosc kiszonek z wyslodków buraczanych

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podsumowujac, nalezy stwierdzič, ze kwas mrówkowy oraz mieszania kwasów organicznych maja pozytywny wplyw na process zakiszania wyslodkow buraczanych o malej zawartosci suchej masy. Dodatki te powoduja organiczenie niekorzystnego rozkladu pektyn i zmniejszaja ilosč wytwarzanego kwasu octowego oraz alkoholu w kiszonkach. Dodatek soli sodowej kwasu akrylowego do zakiszanych wyslodkow równiez powoduje poprawe ich jakosci, ale nie tak znaczna jak pozostale analizowane preparaty chemiczny.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of chemical preservation on fermentation process and quality of ensilaged sugar beet pulp.

  • Popis výsledku anglicky

    In the present study, examined was the effect of formic acid, acrylic acid and of formic and acetic (62 %) mixture on the fermentation quality of silages made from pressed sugar beet pulp. In the silages treated chemically with formic acid, a statistically not significantly (P <0.05) lower pH value and the lower value of lactic acid, and acetic acid And value of all acids contents in dry matter were found after the 164nd day from the trial set. The statistically significantly (P<0.05) highest acetic acid (1.72 + 0.02 %), undesirable butyric acid content (0.44 + 0.02 %) as well as tahe highes content of VFA (2.16 + 0.02 %) were found in the control silage. The control silage contained (P<0.05) moreover also the most alcohol (0.56+ 0.18 %). This controlsilage ere evaluated to be of a very low quality.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia Universitatis Agriculturae Stetinensis 233

  • ISSN

    1506-1698

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    45

  • Číslo periodika v rámci svazku

    listopadz

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    135-142

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus