Verification of nutritive value of wheat varieties in model experiment with laboratory rats.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200057" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200057 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Verification of nutritive value of wheat varieties in model experiment with laboratory rats.
Popis výsledku v původním jazyce
The most of wheat is produced for to reach the food quality and growing of feeding wheat variety is not expanded in our conditions yet. Since from year 1998 the food wheat varieties at Czech republic are segmented according to quality in to the groups: E-elite, A-high quality, B-bread wheat and last group C are the other varieties, not suitable for yeasty paste production. The aim of experiment was determination of nutritive value of food wheat variety VLADA, which belongs to the group A- high qualityand wheat variety VERSAILLES, which not using for bakery. Wheat VLADA contains 27,4 g/kg sugar; 627,1 g/kg starch; 1612,8 g/kg crude protein; 38,85 % gluten; and wheat VERSAILLES contains 27,9 g/kg sugar; 660,0g/kg starch; 24,94 % gluten and only 113,0 g/kg crude protein, which probably caused the low body daily gain of group fed by variety VERSAILLES.
Název v anglickém jazyce
Verification of nutritive value of wheat varieties in model experiment with laboratory rats.
Popis výsledku anglicky
The most of wheat is produced for to reach the food quality and growing of feeding wheat variety is not expanded in our conditions yet. Since from year 1998 the food wheat varieties at Czech republic are segmented according to quality in to the groups: E-elite, A-high quality, B-bread wheat and last group C are the other varieties, not suitable for yeasty paste production. The aim of experiment was determination of nutritive value of food wheat variety VLADA, which belongs to the group A- high qualityand wheat variety VERSAILLES, which not using for bakery. Wheat VLADA contains 27,4 g/kg sugar; 627,1 g/kg starch; 1612,8 g/kg crude protein; 38,85 % gluten; and wheat VERSAILLES contains 27,9 g/kg sugar; 660,0g/kg starch; 24,94 % gluten and only 113,0 g/kg crude protein, which probably caused the low body daily gain of group fed by variety VERSAILLES.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXII Miedzynarodowe seminarium kól naukowych
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
135-137
Název nakladatele
Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie
Místo vydání
Olsztyn, Poland
Místo konání akce
Olsztyn, Poland
Datum konání akce
9. 5. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—