Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Verification of nutritive value of wheat varieties in model experiment with laboratory rats.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200057" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200057 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Verification of nutritive value of wheat varieties in model experiment with laboratory rats.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The most of wheat is produced for to reach the food quality and growing of feeding wheat variety is not expanded in our conditions yet. Since from year 1998 the food wheat varieties at Czech republic are segmented according to quality in to the groups: E-elite, A-high quality, B-bread wheat and last group C are the other varieties, not suitable for yeasty paste production. The aim of experiment was determination of nutritive value of food wheat variety VLADA, which belongs to the group A- high qualityand wheat variety VERSAILLES, which not using for bakery. Wheat VLADA contains 27,4 g/kg sugar; 627,1 g/kg starch; 1612,8 g/kg crude protein; 38,85 % gluten; and wheat VERSAILLES contains 27,9 g/kg sugar; 660,0g/kg starch; 24,94 % gluten and only 113,0 g/kg crude protein, which probably caused the low body daily gain of group fed by variety VERSAILLES.

  • Název v anglickém jazyce

    Verification of nutritive value of wheat varieties in model experiment with laboratory rats.

  • Popis výsledku anglicky

    The most of wheat is produced for to reach the food quality and growing of feeding wheat variety is not expanded in our conditions yet. Since from year 1998 the food wheat varieties at Czech republic are segmented according to quality in to the groups: E-elite, A-high quality, B-bread wheat and last group C are the other varieties, not suitable for yeasty paste production. The aim of experiment was determination of nutritive value of food wheat variety VLADA, which belongs to the group A- high qualityand wheat variety VERSAILLES, which not using for bakery. Wheat VLADA contains 27,4 g/kg sugar; 627,1 g/kg starch; 1612,8 g/kg crude protein; 38,85 % gluten; and wheat VERSAILLES contains 27,9 g/kg sugar; 660,0g/kg starch; 24,94 % gluten and only 113,0 g/kg crude protein, which probably caused the low body daily gain of group fed by variety VERSAILLES.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXII Miedzynarodowe seminarium kól naukowych

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    135-137

  • Název nakladatele

    Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie

  • Místo vydání

    Olsztyn, Poland

  • Místo konání akce

    Olsztyn, Poland

  • Datum konání akce

    9. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku