Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Direct continuous supercritical fluid extraction as a novel method of wine analysis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55500005" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55500005 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Direct continuous supercritical fluid extraction as a novel method of wine analysis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Direct supercritical fluid extraction (SFE) of wines with carbon dioxide was compared to SFE of the sorbent used for solid-phase extraction of the same wine samples (SPE-SFE). Compared to SPE-SFE, the direct SFE results in a more specific and representative gas chromatographic fingerprint of the wine sample. The multivariate statistical processing of the direct SFE-GC data provides a clear-cut and sharp discrimination of the individual wine varieties white the discrimination based on the SPE-GC data isrelatively poor. This finding reflects the adverse effects of additional analyte-sorbent interctions and sorption/desorption steps involved in SPE-SFE.

  • Název v anglickém jazyce

    Direct continuous supercritical fluid extraction as a novel method of wine analysis

  • Popis výsledku anglicky

    Direct supercritical fluid extraction (SFE) of wines with carbon dioxide was compared to SFE of the sorbent used for solid-phase extraction of the same wine samples (SPE-SFE). Compared to SPE-SFE, the direct SFE results in a more specific and representative gas chromatographic fingerprint of the wine sample. The multivariate statistical processing of the direct SFE-GC data provides a clear-cut and sharp discrimination of the individual wine varieties white the discrimination based on the SPE-GC data isrelatively poor. This finding reflects the adverse effects of additional analyte-sorbent interctions and sorption/desorption steps involved in SPE-SFE.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA525%2F99%2F1570" target="_blank" >GA525/99/1570: Využití kontinuální superkritické fluidní extrakce (SFE) oxidem uhličitým a GC-MS v analýze alkoholických nápojů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Chromatography A

  • ISSN

    0021-9673

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1002

  • Číslo periodika v rámci svazku

    leden

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    13-23

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus