Technické a technologické uplatnění plynné směsi při skladování ovoce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55500010" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55500010 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technické a technologické uplatnění plynné směsi při skladování ovoce
Popis výsledku v původním jazyce
Využití nízkého obsahu kyslíku v posklizňovém skladování je důležitou technikou ke snížení ztrát hmotností a udržení kvality plodů. Ke snížení obsahu kyslíku byl použit plynný dusík. Obsah CO2 byl snížený jeho vazbou na (KOH v absorpční trubici).
Název v anglickém jazyce
Technical and technological application of gaseous mixtures at fruits storage
Popis výsledku anglicky
The use of low oxygen atmosphere in postharvest fruits preservation is an important technique to reduces losses and maintain quality. The reducet oxygen were ventilated by flushing with nitrogen. To eliminate of carbon dioxide at ambient atmosphere wereconnected with absorption tubes filled with solid tables of KOH.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Zahradnictví - ovocnářství - zelinářství - květinářství - školkařství
ISSN
—
e-ISSN
—
Svazek periodika
X
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
8-9
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—