Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Qualitative Descriptors of Conducted Fermentation. Internat. Horticultural Scientific Development in Horticulture

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F98%3A1_4_102" target="_blank" >RIV/62156489:_____/98:1_4_102 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Qualitative Descriptors of Conducted Fermentation. Internat. Horticultural Scientific Development in Horticulture

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rychlost kvasného procesu je vyjádřena poločasem zkvašování živných substrátů a poločasem vzestupu etanolu u kvasinkových kmenů, jejichž počáteční koncentrace byla konstantní. Ve dvou teplotních prostředích (12°C a 21°C) byla posouzena rychlost zkvašování zásobních substrátů technikou HPLC. Původní mošt byl doslazen sacharózou na 20°NM. Sacharóza se do 48 hodin okamžitě hydrolyzovala, v teplotě 12°C jsou stopy sacharózy zřejmé do 5. dne. Kvasné kmeny (V 2, V 9, VCB) metabolizovaly glukózu jako první substrát se stopami, které zůstaly na úrovni 20 - 50 mg / litr. Rychlost spotřeby fruktózy byla pomalejší v dané teplotě kvašení a kmen V 9 v závěrečné fázi kvašení nezkvasil fruktózu, takže zůstal jako zbytkový cukr. Podle kriteria poločasu má glukóza v teplotě 12°C pro kmeny V 2 a V 9 shodný poločas zkvašování 2,4 resp. 3,6, pro kmen VCB činí 3,7. V teplotě 21°C je rovněž shoda kvasné produkce kmenů V 2 a V 9, což je cca dvojnásobek. Pro kmen VCB je poločas 1,06, což je trojnásobně pomale

  • Název v anglickém jazyce

    Qualitative Descriptors of Conducted Fermentation. Internat. Horticultural Scientific Development in Horticulture

  • Popis výsledku anglicky

    Rychlost kvasného procesu je vyjádřena poločasem zkvašování živných substrátů a poločasem vzestupu etanolu u kvasinkových kmenů, jejichž počáteční koncentrace byla konstantní. Ve dvou teplotních prostředích (12°C a 21°C) byla posouzena rychlost zkvašování zásobních substrátů technikou HPLC. Původní mošt byl doslazen sacharózou na 20°NM. Sacharóza se do 48 hodin okamžitě hydrolyzovala, v teplotě 12°C jsou stopy sacharózy zřejmé do 5. dne. Kvasné kmeny (V 2, V 9, VCB) metabolizovaly glukózu jako první substrát se stopami, které zůstaly na úrovni 20 - 50 mg / litr. Rychlost spotřeby fruktózy byla pomalejší v dané teplotě kvašení a kmen V 9 v závěrečné fázi kvašení nezkvasil fruktózu, takže zůstal jako zbytkový cukr. Podle kriteria poločasu má glukóza v teplotě 12°C pro kmeny V 2 a V 9 shodný poločas zkvašování 2,4 resp. 3,6, pro kmen VCB činí 3,7. V teplotě 21°C je rovněž shoda kvasné produkce kmenů V 2 a V 9, což je cca dvojnásobek. Pro kmen VCB je poločas 1,06, což je trojnásobně pomale

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996031" target="_blank" >EP0960996031: Moderní technologie výroby révových vín v kontextu evropského vinařství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1998

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Brno

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství - aktivity projektu schválené PR

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče