Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F99%3A1_3_272" target="_blank" >RIV/62156489:_____/99:1_3_272 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u skladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivní

  • Název v anglickém jazyce

    Trend in the post-harvest storage of fruits and vegetables.

  • Popis výsledku anglicky

    V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u skladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivní

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996030" target="_blank" >EP0960996030: Zvyšování kvality skladovaných jablek optimalizací skladovacího režimu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník z mezinárodní konference Chemistry Live

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    VUT Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku