Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effects of soybean selenium proteinate on tissue selenium and meat quality traits in finishing pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F11%3A43870500" target="_blank" >RIV/62157124:16170/11:43870500 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/11:43870500

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effects of soybean selenium proteinate on tissue selenium and meat quality traits in finishing pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of the present study was to evaluate the effects of soybean selenium proteinate on Se tissue retention and meat quality in pigs. In group A mixtures were supplemented with soybean selenium proteinate, in group B with sodium selenite and in group C with Se-enriched yeast (0.3 mg Se per kg in all groups). The use of soybean selenium proteinate resulted in lower retention of Se in tissues (liver, heart, muscle) compared to Se-enriched yeast. Selenium concentrations in tissues archived by soybean selenium proteinate and sodium selenite were comparable. No differences in serum Se, serum-GSH-Px and meat quality traits were found among the groups.

  • Název v anglickém jazyce

    The effects of soybean selenium proteinate on tissue selenium and meat quality traits in finishing pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of the present study was to evaluate the effects of soybean selenium proteinate on Se tissue retention and meat quality in pigs. In group A mixtures were supplemented with soybean selenium proteinate, in group B with sodium selenite and in group C with Se-enriched yeast (0.3 mg Se per kg in all groups). The use of soybean selenium proteinate resulted in lower retention of Se in tissues (liver, heart, muscle) compared to Se-enriched yeast. Selenium concentrations in tissues archived by soybean selenium proteinate and sodium selenite were comparable. No differences in serum Se, serum-GSH-Px and meat quality traits were found among the groups.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Polish Journal of Veterinary Sciences

  • ISSN

    1505-1773

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    147-148

  • Kód UT WoS článku

    000288689100023

  • EID výsledku v databázi Scopus