Využití upravených řepkových výlisků ve výkrmu prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F99%3A83" target="_blank" >RIV/62157124:16170/99:83 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití upravených řepkových výlisků ve výkrmu prasat
Popis výsledku v původním jazyce
180 prasat o průměrné hmotnosti 28 kg bylo rozděleno do 6 skupin (K,P-1,P-2A,P-2B,P-3A,P-3B). V pokusných skupinách byl v použitých krmných směsích nahrazen sojový extrahovaný šrot z 33, 66 a 100 procent chemicko termicky upravenými řepkovými výlisky sesníženým obsahem glukosynulátů na méně než 1 mmol/kg. Ve skupinách P-2B, P-3B byl do krmné směsi přidán enzym celuláza.
Název v anglickém jazyce
Use of cured rape cake in the feeding of pigs
Popis výsledku anglicky
One-hundred eighty pigs with an average weight of 28 kg were divided into six group (K,P-1,P-2A,P-2B,P-3A,P-3B). In the experimental groups, the extracted soybean meal present in the diet was replaced by cured rape cake (thermo-chemicaly treated) with alow content of glucosinolates. The percentage extracted soybean meal replaced of rape cake in the feed was as follows: in P-1=33%, P-2=66%, P-3=100%. Cellulase was added to the diets for groups P-2B and P-3B.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
III. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
80-85114-63-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
VFU Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—