Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effectiveness of a Husked White Lupine Seed Meal Based Diet on the Production Indicators of Ducks During the Fattening Period

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880070" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880070 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effectiveness of a Husked White Lupine Seed Meal Based Diet on the Production Indicators of Ducks During the Fattening Period

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The results of the work were based on experimental biological monitoring, where diets with different sources and protein-content components were tested in the fattening of Cherry Valley ducks. The aim of this work was to verify the possibility of replacing soybean extract meal with meal from the Zulika variety of husked white lupine seeds. The control group of ducks was fed a complete soybean protein-based feed mixture and the experimental group was fed a complete lupine protein-based feed mixture with 50% and 100% replacement of soybean extract meal. The experiment&apos;s results prove that a lupine-based diet has a positive effect (P ? 0.05) on the live weight, mortality, feed mixture conversion and overall fattening efficiency of ducks, as expressed by the fattening efficiency index.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effectiveness of a Husked White Lupine Seed Meal Based Diet on the Production Indicators of Ducks During the Fattening Period

  • Popis výsledku anglicky

    The results of the work were based on experimental biological monitoring, where diets with different sources and protein-content components were tested in the fattening of Cherry Valley ducks. The aim of this work was to verify the possibility of replacing soybean extract meal with meal from the Zulika variety of husked white lupine seeds. The control group of ducks was fed a complete soybean protein-based feed mixture and the experimental group was fed a complete lupine protein-based feed mixture with 50% and 100% replacement of soybean extract meal. The experiment&apos;s results prove that a lupine-based diet has a positive effect (P ? 0.05) on the live weight, mortality, feed mixture conversion and overall fattening efficiency of ducks, as expressed by the fattening efficiency index.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: Optimalizace proteinové výživy monogastrických zvířat na bázi odrůd semen lupiny bílé (Lupinus albus)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXIV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-869-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    29-32

  • Název nakladatele

    Veterinární univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 6. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku