The Effectiveness of a Husked White Lupine Seed Meal Based Diet on the Production Indicators of Ducks During the Fattening Period
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880070" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880070 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1401/KMVP%202022_Sbornik.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Effectiveness of a Husked White Lupine Seed Meal Based Diet on the Production Indicators of Ducks During the Fattening Period
Popis výsledku v původním jazyce
The results of the work were based on experimental biological monitoring, where diets with different sources and protein-content components were tested in the fattening of Cherry Valley ducks. The aim of this work was to verify the possibility of replacing soybean extract meal with meal from the Zulika variety of husked white lupine seeds. The control group of ducks was fed a complete soybean protein-based feed mixture and the experimental group was fed a complete lupine protein-based feed mixture with 50% and 100% replacement of soybean extract meal. The experiment's results prove that a lupine-based diet has a positive effect (P ? 0.05) on the live weight, mortality, feed mixture conversion and overall fattening efficiency of ducks, as expressed by the fattening efficiency index.
Název v anglickém jazyce
The Effectiveness of a Husked White Lupine Seed Meal Based Diet on the Production Indicators of Ducks During the Fattening Period
Popis výsledku anglicky
The results of the work were based on experimental biological monitoring, where diets with different sources and protein-content components were tested in the fattening of Cherry Valley ducks. The aim of this work was to verify the possibility of replacing soybean extract meal with meal from the Zulika variety of husked white lupine seeds. The control group of ducks was fed a complete soybean protein-based feed mixture and the experimental group was fed a complete lupine protein-based feed mixture with 50% and 100% replacement of soybean extract meal. The experiment's results prove that a lupine-based diet has a positive effect (P ? 0.05) on the live weight, mortality, feed mixture conversion and overall fattening efficiency of ducks, as expressed by the fattening efficiency index.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510136" target="_blank" >QJ1510136: Optimalizace proteinové výživy monogastrických zvířat na bázi odrůd semen lupiny bílé (Lupinus albus)</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXIV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-869-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
29-32
Název nakladatele
Veterinární univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 6. 2022
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—