Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Instrumentální měření textury masa.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000234" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000234 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Instrumentální měření textury masa.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo objektivní měření texturních parametrů masa na univerzálním testovacím zařízení INSTRON 5544 a zjištění závislosti mezi jednotlivými texturními parametry na příkladu drůbežího masa. Textura je objektivně měřena silou nebo energií, kterouse vzorek masa přeřezává nebo stlačuje. Analýza texturního profilu na přístroji Instron (TPA) je objektivní metoda instrumentální analýzy. Střihová zkouška umožňuje měření sil potřebných k přestřižení vzorku svaloviny. Jednotlivé texturní parametry bylyporovnávány s obsahem tuku, sušiny, kolagenu a hmotnostními ztrátami vzniklými při tepelném opracování.

  • Název v anglickém jazyce

    Instrumental measurement of meat texture

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was objective measurement of meat texture by universal testing machine INSTRON 5544 and finding correlation between textural and chemical parameters. Texture is measure by shear force or energy. Sample is cutting or compressing. Texture profile analysis (Instron) is objective method of instrumental analysis. Shear force test enables measuring shear force cutting sample of muscle. Particular textural parameters were compare with amount of fat, total solids, collagen and cooking loss.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů XXXIV. Lenfeldovy a Höklovy dny.

  • ISBN

    80-7305-498-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    58-63

  • Název nakladatele

    VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 10. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku