Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000159" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000159 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly zjištěny vzájemné korelace mezi senzorickým a instrumentálním hodnocením barvy a textury u vepřových šunek. Hodnota a* negativně korelovala se senzorickým hodnocením barvy (P &#8804; 0,01). Senzoricky hodnocená křehkost vzorku negativně korelovala se střižní silou (P &#8804; 0,1). Důležitým chemickým faktorem ovlivňujícím tvrdost výrobku je obsah čistých svalových bílkovin.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of instrumental methods in the evaluation of colour and texture of pork hams

  • Popis výsledku anglicky

    The correlations between sensory and instrumental evaluation of colour and texture of pork ham were obtained. a* was negatively correlated with colour, sensory parameter tenderness was negatively correlated with shear force. The important factor relatingto hardness is pure muscle content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    18-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus