Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F05%3A00000159" target="_blank" >RIV/62157124:16270/05:00000159 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití instrumentálních metod pro hodnocení barvy a textury u vepřových šunek
Popis výsledku v původním jazyce
Byly zjištěny vzájemné korelace mezi senzorickým a instrumentálním hodnocením barvy a textury u vepřových šunek. Hodnota a* negativně korelovala se senzorickým hodnocením barvy (P ≤ 0,01). Senzoricky hodnocená křehkost vzorku negativně korelovala se střižní silou (P ≤ 0,1). Důležitým chemickým faktorem ovlivňujícím tvrdost výrobku je obsah čistých svalových bílkovin.
Název v anglickém jazyce
Application of instrumental methods in the evaluation of colour and texture of pork hams
Popis výsledku anglicky
The correlations between sensory and instrumental evaluation of colour and texture of pork ham were obtained. a* was negatively correlated with colour, sensory parameter tenderness was negatively correlated with shear force. The important factor relatingto hardness is pure muscle content.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
16
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
18-21
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—