Senzorické hodnocení jehněčího masa.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A%230000010" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:#0000010 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické hodnocení jehněčího masa.
Popis výsledku v původním jazyce
Článek zdůrazňuje možnosti posuzování senzorické kvality jehněčího masa ve vztahu ke zvýšení jeho spotřeby na českém trhu. Byl sledován vztah barvy, šťavnatosti a křehkosti masa k věku při porážce a dále korelace šťavnatosti a barvy masa k jeho protučnění.
Název v anglickém jazyce
Sensory classification of lamb meat.
Popis výsledku anglicky
The article points up possibilities of sensory examination of lamb meat concerning increasing lamb meat consumption on the Czech market. Relation of colour, juiciness and fragility of meat to the slaughter age as well as correlation of juiciness and colour of meat to fatness of meat were evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06108" target="_blank" >2B06108: Využití pastvy přežvýkavců v oblastech LFA k trvalému zlepšování podmínek životního prostředí.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Ovce ? kozy Seč 2006, Pastva ovcí a koz jako prostředek údržby trvalých travních porostů v chráněných územích.
ISBN
—
ISSN
1213-600X
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
127-130
Název nakladatele
Svaz chovatelů ovcí a koz v ČR
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Seč
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—