Rozdíly v chemickém složení svaloviny bažantích kuřat v průběhu výkrmu
Popis výsledku
Práce sleduje změny v chemickém složení prsní a stehenní svaloviny u intenzivně krmených kuřat bažanta obecného a hodnotí dosažené výsledky z hlediska produkce vysoce kvalitního bažantího masa. Mladí bažanti byli krmeni po dobu 90 dnů. Jak je zřejmé z výsledků analýz, chemické složení bažantího masa se signifikantně liší v závislosti na věku bažantů. Z dietetického hlediska je pozitivní zjištění, že bažantí maso je bohaté na proteiny.
Klíčová slova
pheasantcommon pheasantfeedinggrowthchemical composition of muscles
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Variation in the chemical composition of muscles in young pheasants during their growth
Popis výsledku v původním jazyce
The paper reports on the changes in the chemical composition of breast and thigh muscles in intensively fed chickens of common pheasant, discussing the results obtained from the perspective of the production of high-quality pheasant meat. Young pheasantswere fed for 90 days. It follows from the results of analyses that the chemical composition of pheasant meat varies significantly with the age of pheasants. From a dietetic point of view one positive finding is that pheasant meat is rich in proteins.
Název v anglickém jazyce
Variation in the chemical composition of muscles in young pheasants during their growth
Popis výsledku anglicky
The paper reports on the changes in the chemical composition of breast and thigh muscles in intensively fed chickens of common pheasant, discussing the results obtained from the perspective of the production of high-quality pheasant meat. Young pheasantswere fed for 90 days. It follows from the results of analyses that the chemical composition of pheasant meat varies significantly with the age of pheasants. From a dietetic point of view one positive finding is that pheasant meat is rich in proteins.
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Archiv für Tierzucht
ISSN
0003-9438
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
290-298
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Základní informace
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
GH - Výživa hospodářských zvířat
Rok uplatnění
2005