Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozdíly v chemickém složení svaloviny bažantích kuřat v průběhu výkrmu

Popis výsledku

Práce sleduje změny v chemickém složení prsní a stehenní svaloviny u intenzivně krmených kuřat bažanta obecného a hodnotí dosažené výsledky z hlediska produkce vysoce kvalitního bažantího masa. Mladí bažanti byli krmeni po dobu 90 dnů. Jak je zřejmé z výsledků analýz, chemické složení bažantího masa se signifikantně liší v závislosti na věku bažantů. Z dietetického hlediska je pozitivní zjištění, že bažantí maso je bohaté na proteiny.

Klíčová slova

pheasantcommon pheasantfeedinggrowthchemical composition of muscles

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variation in the chemical composition of muscles in young pheasants during their growth

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper reports on the changes in the chemical composition of breast and thigh muscles in intensively fed chickens of common pheasant, discussing the results obtained from the perspective of the production of high-quality pheasant meat. Young pheasantswere fed for 90 days. It follows from the results of analyses that the chemical composition of pheasant meat varies significantly with the age of pheasants. From a dietetic point of view one positive finding is that pheasant meat is rich in proteins.

  • Název v anglickém jazyce

    Variation in the chemical composition of muscles in young pheasants during their growth

  • Popis výsledku anglicky

    The paper reports on the changes in the chemical composition of breast and thigh muscles in intensively fed chickens of common pheasant, discussing the results obtained from the perspective of the production of high-quality pheasant meat. Young pheasantswere fed for 90 days. It follows from the results of analyses that the chemical composition of pheasant meat varies significantly with the age of pheasants. From a dietetic point of view one positive finding is that pheasant meat is rich in proteins.

Klasifikace

  • Druh

    Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiv für Tierzucht

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    290-298

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

Základní informace

Druh výsledku

Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

Jx

CEP

GH - Výživa hospodářských zvířat

Rok uplatnění

2005