Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Intenzivní výkrm bažantů I.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002985" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002985 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Intenzivní výkrm bažantů I.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu.

  • Název v anglickém jazyce

    Intensive fattening of pheasants I.

  • Popis výsledku anglicky

    The analysis results indicate that during the growth of pheasants, the chemical composition of their meat changes notably. From dietetic point of view, this meat is very valuable for its high content of meat proteins. Dynamics of proteosynthesis in muscles decreases with the age of pheasant chicks and during the last feeding period (Day 70 to 90), fat deposition in thighs increases. Higher fat deposition in thigh area is typical for poultry. In pheasants, higher fat deposition is also caused by the factthat they require twice as long period of fattening as broiler chickens until they reach slaughter age.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus