Intenzivní výkrm bažantů I.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002985" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002985 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Intenzivní výkrm bažantů I.
Popis výsledku v původním jazyce
Z výsledků analýz vyplývá, že v chemickém složení masa bažantů dochází v průběhu jejich vývoje k výrazným změnám. Z dietetického hlediska lze vysoce pozitivně hodnotit vysoký obsah svalových proteinů. Dynamika proteosyntézy ve svalech s věkem bažantích kuřat postupně klesá a v posledním krmném období (mezi 70. a 90. dnem) dochází ke zvyšování ukládání tuků ve stehenních partiích. Vyšší ukládání tuku ve stehenních partiích je pro drůbež typické a u bažantů ho zvyšuje také fakt, že bažanti vyžadují do jatečné zralosti oproti kuřecím brojlerům dvojnásobnou dobu výkrmu.
Název v anglickém jazyce
Intensive fattening of pheasants I.
Popis výsledku anglicky
The analysis results indicate that during the growth of pheasants, the chemical composition of their meat changes notably. From dietetic point of view, this meat is very valuable for its high content of meat proteins. Dynamics of proteosynthesis in muscles decreases with the age of pheasant chicks and during the last feeding period (Day 70 to 90), fat deposition in thighs increases. Higher fat deposition in thigh area is typical for poultry. In pheasants, higher fat deposition is also caused by the factthat they require twice as long period of fattening as broiler chickens until they reach slaughter age.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
21
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—