Senzorické posouzení vybraných čínských čajů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001158" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001158 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické posouzení vybraných čínských čajů
Popis výsledku v původním jazyce
Práce přináší informace k problematice čínských čajů. Předkládá zásady zpracování jednotlivých druhů zeleného, bílého, červeného a černého čaje. Následně seznamuje studujícího s hlavními senzorickými znaky sypaného čaje, nálevu a čajových lístků po spaření. Získané výsledky z uvedených vzorků čaje, nálevu, spařeného čaje a malospotřebitelského obalu mohou účinně přispět k základní orientaci v čínských čajích.
Název v anglickém jazyce
Sensorial analysis of chosen chinese teas
Popis výsledku anglicky
This work gives information on chinese tea issue. It is submitting principles of processing particular kinds of green, white, red and black tea. Subsequently it introduces the main sensorial attributes of strewn tea, infusion and tea leaves after. Acquired results from the presented infusion samples consumer package can effectively contribute to basic orientation in chinese teas.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-024-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
118-122
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—