Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001163" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001163 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikroskopická charakteristika drůbežího strojně odděleného masa s ohledem na druh použité výchozí suroviny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Strojně oddělené maso bývá označováno jako velmi nestandardní surovina. Literatura poukazuje na možné tři jakostní problémy, a to na obsah kostních úlomků, neúdržnost a možné změny senzorických vlastností. Úplné zavržení této suroviny by bylo ovšem velmineekonomické a zbytečné. V současné době jsou používány šetrnější technologie a tak získaná surovina obsahuje málo vápníku (kostních úlomků) a strukturou se velmi podobá mletému masu. Celkem bylo histologicky vyšetřeno 5 skupin po 21 vzorcích drůbežíhostrojně odděleného masa získaných z různých surovin a na zařízení STORK. Cílem vyšetření bylo prostudování mikroskopické stavby a posouzení změn jednotlivých druhů tkání a zjištění množství kostních úlomků.

  • Název v anglickém jazyce

    Microscopic characteristics of mechanically deboned poultry meat regarding the kind of used starting raw

  • Popis výsledku anglicky

    Mechanically deboned meat used to be expressed as a very substandard raw material. Literature shows three possible quality problems, namely the content of bone fragments, unkeptability and possible changes of sensorial attributes. Complete rejection of this material would be of course very uneconomical and unnecessary. There are more considerate technologies used today, thus the acquired material contains few calcium (bone fragments) and ist structure is very similar to mincemeat. Five groups of twentyone mechanically deboned poultry meat samples acquired from different raw materials and on the STORK device have been examined histologically altogether. The objective was to study microscopic structure, consider the changes of particular tissue types andto ascertain the amount of bone fragments.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-024-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    127-130

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku