Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termofilní kmeny Campylobacter sp. u prasta

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001202" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001202 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    němčina

  • Název v původním jazyce

    Termophile Gattungen von Campylobacter sp. bei Schweinen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In den Jahren 2001 bis 2003 wurde die Prävalenz von thermophilen Stämmen von Campylobacter sp. im Darminhalt vom schlachtreifen Schweinen sowie aus dem Schlachtmilieu bewertet. Bei Vergleich der Resultate kann ein deutlicher Rückgang im Vorkommen von Campylobacter sp. bei Schweinen und im Schlachtmilieu registriert werden. Im Jahre 2001 wurden von den gesamten 316 Proben 34 % positive Befunde von Campylobacter sp. ermittelt; im Jahre 2002 wurden 27 % positive Befunde von den gänzlich abgenommenen 610 Proben und im Jahre 2003 fand man einen 16 % Befund von der Gesamtzahl 300 entnommenen Proben, vor. Am häufigsten war der Befund von Campylobacter sp. im Darminhalt (caecum) - 86 Stämme und in den Tupferproben aus den Oberflächen des Halbbacken der Rektum-Umgebung ? 17 Stämme. Aus dem Schlachtmilieu wurden die Campylobacter sp. nur vereinzelt isoliert. Von den erwähnten Resultaten geht klar hervor, dass die absolute Mehrheit der isolierten Stämme als C. coli identifiziert wurde, was auch d

  • Název v anglickém jazyce

    Thermophilous classes of Campylobacter sp. in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The incidence rates of thermophilic Campylobacter spp. was evaluated in the caecum of pigs intended for slaughter and in the facilities of slaughterhouses in the period of 2001 ? 2003. The comparison of the results obtained shows that the incidence ratesfor Campylobacter spp. in both the pigs and the environment of slaughterhouses have decreased. In 2001, Campylobacter spp. were detected in 34% of 316 samples; in 2002 there were 27% of positive findings out of the total of 610 samples collected and in2003 Campylobacter spp. were detected in 16% samples out of the total 300 samples collected. Campylobacter spp. were mostly found in the caecum (86 strains) and in smears collected from the external rectal region (17 strains) while in the facilities of slaughterhouses Campylobacter spp. were isolated only sporadically. It follows from the results obtained that the majority of isolated strains were identified as C. coli. This finding is also in a good agreement with the literature data. I

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20NA.002" target="_blank" >OC NA.002: Typizace a subtypizace termofilních kmenů Campylobacter sp. izolovaných z porážené drůbeže a prasat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft

  • ISSN

    0015-363X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    87

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    89-91

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus