Antinutriční látky přirozeně se vyskytující v krmivech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001262" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001262 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Antinutriční látky přirozeně se vyskytující v krmivech
Popis výsledku v původním jazyce
Mezi antinutriční látky přirozeně se vyskytující v krmivech patří velká skupina nejrůznějších chemických látek, které se standardně vyskytují v rostlinných krmivech. Jde zejména o látky, které vznikají jako sekundární produkty rostlinného metabolismu. Vrostlinách plní nejrůznější funkce, řada z nich má ochranou funkci před škůdci, chorobami, mechanickým poškozením, představují zásobní látky apod. Jejich přítomnost v rostlinách je dána druhem (geneticky), jejich koncentrace je závislá na celé řadě vnějších faktorů (klimatické faktory, zdravotní stav porostů, hnojení porostů, ale jsou např. i syntetizovány při mechanickém poškození rostlin, případně plodů apod.).
Název v anglickém jazyce
Antinutritional factors naturally occurring in feeds
Popis výsledku anglicky
Antinutritional factors naturally occurring in feeds include a number of various chemical substances which are commonly present in plant-based feeds. These substances are particularly produced as secondary products of plant metabolism. They have variousfunctions in plants; lots of them protect a plant from pests, diseases and mechanical damage, they serve as storage substances etc. Their presence in plants is determined by species (genetically). Their concentrations depend on many external factors (climatic factors, health state of plants, fertilization and they are also synthesised in mechanical damage of plants or fruit etc.).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
11
Číslo periodika v rámci svazku
N
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
18-21
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—