Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antinutriční látky přirozeně se vyskytující v krmivech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001262" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001262 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Antinutriční látky přirozeně se vyskytující v krmivech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mezi antinutriční látky přirozeně se vyskytující v krmivech patří velká skupina nejrůznějších chemických látek, které se standardně vyskytují v rostlinných krmivech. Jde zejména o látky, které vznikají jako sekundární produkty rostlinného metabolismu. Vrostlinách plní nejrůznější funkce, řada z nich má ochranou funkci před škůdci, chorobami, mechanickým poškozením, představují zásobní látky apod. Jejich přítomnost v rostlinách je dána druhem (geneticky), jejich koncentrace je závislá na celé řadě vnějších faktorů (klimatické faktory, zdravotní stav porostů, hnojení porostů, ale jsou např. i syntetizovány při mechanickém poškození rostlin, případně plodů apod.).

  • Název v anglickém jazyce

    Antinutritional factors naturally occurring in feeds

  • Popis výsledku anglicky

    Antinutritional factors naturally occurring in feeds include a number of various chemical substances which are commonly present in plant-based feeds. These substances are particularly produced as secondary products of plant metabolism. They have variousfunctions in plants; lots of them protect a plant from pests, diseases and mechanical damage, they serve as storage substances etc. Their presence in plants is determined by species (genetically). Their concentrations depend on many external factors (climatic factors, health state of plants, fertilization and they are also synthesised in mechanical damage of plants or fruit etc.).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Krmivářství

  • ISSN

    1212-9992

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    18-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus