Siláže a zdravotní rizika u přežvýkavců I
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880047" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880047 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=2" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=2</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Siláže a zdravotní rizika u přežvýkavců I
Popis výsledku v původním jazyce
Krmivo je jedním z nejvýznamnějších vnějších faktorů, které má rozhodující vliv nejen na výši produkce, ale podstatně ovlivňuje i kvalitu produktů hospodářských zvířat. V pícninách a v silážích se mohou vyskytovat nežádoucí obsahové složky krmiva, které označujeme jako antinutriční látky. Mohou mít charakter látek přirozeně přítomných v krmivech, látek kontaminujících krmiva nebo látek vznikajících v krmivech. Antinutričními látkami, které se mohou přirozeně vyskytovat v krmivu, máme na mysli tzv. sekundární produkty rostlinného metabolismu.
Název v anglickém jazyce
Silage and health risks in ruminants I
Popis výsledku anglicky
Feed is one of the most important external factors that not only has a decisive influence on the amount of production but also significantly affects the quality of livestock products. Undesirable components of feed, referred to as anti-nutritional substances, may be found in forage crops and silage. They may naturally be present in the feed, substances contaminating feed or substances arising in feed. Anti-nutritional substances, which naturally appear in feed, are so-called secondary products of the plant metabolism.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
26-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—