Siláže a zdravotní rizika u přežvýkavců II
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880048" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880048 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=3" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2022&vydani=3</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Siláže a zdravotní rizika u přežvýkavců II
Popis výsledku v původním jazyce
Odhaduje se, že až 70 % z vnějších vlivů působících na zvířata připadá na výživu. V minulosti byla výživa zaměřena na snahu chovatelů podávat hospodářským zvířatům takové diety, které by vedly k maximální produkci. V současné době se již systémy výživy zaměřují nejen na kvantifikaci produkce animálních surovin, ale stále více je pozornost věnována kvalitě produktů z pohledu výroby zdravotně nezávadných a bezpečných potravin. Pícniny a siláže mohou kontaminovat antinutriční látky.
Název v anglickém jazyce
Silage and health risks in ruminants II
Popis výsledku anglicky
It is estimated that nutrition is responsible for up to 70% of external influences on animals. In the past, nutrition focused on the farmers? efforts to feed livestock in order to yield maximum production. Currently, the nutrition system not only focuses on the quantification of animal raw material production but increasing attention focuses on the quality of products from the viewpoint of producing healthy and safe food. Forage crops and silage may contaminate anti-nutritional substances.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
24-27
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—