Účinek vakuového balení na mikrobiální kontaminaci kapra obecného (Cyprinus carpio L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001605" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001605 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Účinok vákuového balenia na mikrobiálnu kontamináciu kapra obecného (Cyprinus carpio L.)
Popis výsledku v původním jazyce
Cieľom tejto štúdie bolo sledovať vplyv vákuového balenia na mikrobiologické parametre kapra obecného počas skladovania za chladiarenských podmienok (+ 4 °C) v súvislosti s určením optimálnej doby údržnosti porcií kapra. Celkovo bolo vyšetrených 70 vzoriek kapra, pričom boli použité dve rôzne balenia, balenie prosté a balenie vákuové. Doba údržnosti porcií kapra bola v prostom balení stanovená na 3-4 dni, v balení vákuovom na 5 dní.
Název v anglickém jazyce
The effect of vacuum packaging on the microbial contamination of common carp (Cyprinus carpio L.)
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to observe the influence of vacuum packaging on microbiological parameters of common carp throughout ten days of storage at refrigerating temperatures (+ 4 °C) and to determine its shelf life. In total, 70 samples of common carp(Cyprinus carpio L.) were examined and two different kinds of packaging were used. In simple packaging, the shelf life of common carp was set at 3 - 4 days and in vacuum packaging at 5 days.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—