Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv krmného tuku na ukazatele užitkovosti brojlerů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001654" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001654 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv krmného tuku na ukazatele užitkovosti brojlerů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pokusné sledování poukazuje na vysokou intenzitu růstu u brojlerů a na pozitivní vliv krmného tuku na sledované parametry užitkovosti. Nejvyšší intenzita růstu brojlerů a zároveň vysoce průkazný rozdíl (P<=0,01) byl zjištěn 10. den věku mezi 2. a 3. skupinou, 5. a 3. skupinou a 6. a 3. skupinou, kdy do směsi BR 1 byl pro všechny skupiny použit sojový olej. Průkazný rozdíl (P<=0,05) se projevil mezi 1. a 3. skupinou. Konverze krmiv byla téměř u všech šesti skupin pod 2 kg. Krmné tuky mají velké uplatněníve výživě zvířat a svými vlastnostmi přispívají ke zlepšení kvalitativních i kvantitativních vlastností masa.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of dietary oils on the indicators of broiler performance

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of dietary fats on the indicators of performance in broilers was studied in the experiment. Broilers were randomly divided into six groups and they were fed by three types of feeding mixtures - BR 1, BR 2 and BR 3. The feeding mixture BR 1 wasgiven from the 1st to 10th day of age and contained the soy oil for all six groups. Feeding mixtures BR 2 and BR 3 were fed from 10th to the 30th day and consequently until the end of experiment and for each individual group was used different kind of oils [soy, sunflower, rapeseed, flaxseed, olive and evening primrose oil]. The experiment was finished after 42 days. In the monitored indicators of performance, the difference of live weight was the highly significant (P<=0,01) between the 2nd and 3rd group, 3rd and 5th group and 3rd and 6th group only 10th day of age.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník X. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-038-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku