Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nové metody pro detekci laktoferinu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001711" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001711 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    New methods for lactoferrin detection.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lactoferrin is a glycoprotein with iron-binding properties. It is consisted of about 700 aminoacid residues. Its molecular weight is of about 77 000 Da. Owing to its iron-binding properties, lactoferrin is thought to play a role in iron uptake by the intestinal mucosa of the suckling neonate. The main aim of this work was to suggest a method to separate lactoferrin from colostrum easily and under low demands. For separation of lactoferrin from colostrum samples monolithic column and pH and ionic gradient was used. The lactoferrin separated was consequently measured by optimized UV-VIS spectrometry at 280 nm. The content of lactoferrin in colostrum samples varied from subunits to unit of gram per litre.

  • Název v anglickém jazyce

    New methods for lactoferrin detection.

  • Popis výsledku anglicky

    Lactoferrin is a glycoprotein with iron-binding properties. It is consisted of about 700 aminoacid residues. Its molecular weight is of about 77 000 Da. Owing to its iron-binding properties, lactoferrin is thought to play a role in iron uptake by the intestinal mucosa of the suckling neonate. The main aim of this work was to suggest a method to separate lactoferrin from colostrum easily and under low demands. For separation of lactoferrin from colostrum samples monolithic column and pH and ionic gradient was used. The lactoferrin separated was consequently measured by optimized UV-VIS spectrometry at 280 nm. The content of lactoferrin in colostrum samples varied from subunits to unit of gram per litre.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník Biotechnologie 2008

  • ISBN

    80-85645-58-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku