Využití FT-NIR spektrometrie pro sledování obsahu cholesterolu v mlezivu a mléce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001720" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001720 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití FT-NIR spektrometrie pro sledování obsahu cholesterolu v mlezivu a mléce
Popis výsledku v původním jazyce
Blízká infračervená spektrometrie (FT-NIR) je poměrně nová technika v analýze potravin. Studie ukázala, že FT-NIR je vhodnou metodu pouze pro orientační stanovení cholesterolu v mlezivu a mléce.
Název v anglickém jazyce
Use of FT-NIR spectroscopy to determination of cholesterol content in colostrums and milk
Popis výsledku anglicky
Fourier transform near-infrared spectroscopy (FT-NIR) analysis of foodstuffs is a relatively recent technique. The study showed that FT-NIR is suitable only for screening determination of cholesterol in colostrums and milk.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—