Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhledávání genů kódujících bakteriociny pomocí DNA/DNA hybridizace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001790" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001790 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhledávání genů kódujících bakteriociny pomocí DNA/DNA hybridizace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V dnešní době se dostává do popředí výzkum probiotik, mezi něž se řadí i některé kmeny laktobacilů. Důležitou vlastností těchto bakterií je schopnost produkovat bakteriociny. Geny kódující bakteriociny lze vyhledávat metodou DNA / DNA hybridizac. Cílem práce bylo využít metodu DNA/DNA hybridizace pro vyhledávání genů kódujících bakteriociny acidocin LFA a acidocin LFB u laktobacilů.

  • Název v anglickém jazyce

    Searching for genes encoding bacteriocins using DNA / DNA hybridization

  • Popis výsledku anglicky

    Today, points to the research on probiotics, including the strains of some lactobacilli. Important feature of these bacteria is the ability to produce bacteriocins. The genes coding for bacteriocins can search using DNA / DNA hybridization. The aim was to use the method of DNA / DNA hybridization to find genes coding bacteriocins acidocin LFA and acidocin LFB for lactobacilli.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník ze semináře Komise potravinářské mikrobiologie

  • ISBN

    978-80-7080-704-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku