Charakterizace a purifikace acidocinu CH5, bakteriocinu produkovaného Lactobacillus acidophilus CH5
Popis výsledku
Bacteriocin acidocin CH5 produkovaný kmenem Lactobacillus acidophilus CH5 s aktivitou striktně proti grampozitivním bakteriím byl charakterizován a purifikován. Acidocin CH5 patří podle klasifikace bakteriocinů do II. třídy s identickou N-terminální aminokyselinovou sekvencí.
Klíčová slova
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Characterization and purification of acidocin CH5, a bacteriocin produced by Lactobacillus acidophilus CH5
Popis výsledku v původním jazyce
It was characterized and purified a bacteriocin acidocin CH5 produced by Lactobacillus acidophilus strain with its activity restricted to grampositive bacteria. Acidocin CH5 belongs, according to bacteriocin classification, to the class II bacteriocins with identical N-terminal amino acid sequence described in the literature previously.
Název v anglickém jazyce
Characterization and purification of acidocin CH5, a bacteriocin produced by Lactobacillus acidophilus CH5
Popis výsledku anglicky
It was characterized and purified a bacteriocin acidocin CH5 produced by Lactobacillus acidophilus strain with its activity restricted to grampositive bacteria. Acidocin CH5 belongs, according to bacteriocin classification, to the class II bacteriocins with identical N-terminal amino acid sequence described in the literature previously.
Klasifikace
Druh
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
GA104/98/P058: Vliv faktorů na aplikační možnosti bakteriocinů čistých mlékařských kultur
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
J.Appl.Microbiol - není v číselníku
ISSN
1365-2672
e-ISSN
—
Svazek periodika
96
Číslo periodika v rámci svazku
-
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1082-1089
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—
Druh výsledku
Jx - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP
GM - Potravinářství
Rok uplatnění
2004