Vliv konzervačních látek na inhibiční aktivitu acidocinu CH5 a bacteriocinu D10.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012772" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012772 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of food preservatives on the inhibitory activity of acidocin CH5 and bacteriocin D10.
Popis výsledku v původním jazyce
Food preservatives methyl paraben and propyl paraben at concentrations higher than 0.075g/l enhanced the activity of acidocin CH5 up to 45% and 50% respectively, for bacteriocin D10 was less effective.EDTA (0.1-02mmol/l) in combination with acidocin CH5or bacteriocin D10 increased their inhibitory effects from 50% to 70% and from 10% to 50% respectively.
Název v anglickém jazyce
Effect of food preservatives on the inhibitory activity of acidocin CH5 and bacteriocin D10.
Popis výsledku anglicky
Food preservatives methyl paraben and propyl paraben at concentrations higher than 0.075g/l enhanced the activity of acidocin CH5 up to 45% and 50% respectively, for bacteriocin D10 was less effective.EDTA (0.1-02mmol/l) in combination with acidocin CH5or bacteriocin D10 increased their inhibitory effects from 50% to 70% and from 10% to 50% respectively.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
European Food Research and Technology
ISSN
1438-2377
e-ISSN
—
Svazek periodika
218
Číslo periodika v rámci svazku
218
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
194-197
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—