Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv konzervačních látek na inhibiční aktivitu acidocinu CH5 a bacteriocinu D10.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012772" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012772 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of food preservatives on the inhibitory activity of acidocin CH5 and bacteriocin D10.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Food preservatives methyl paraben and propyl paraben at concentrations higher than 0.075g/l enhanced the activity of acidocin CH5 up to 45% and 50% respectively, for bacteriocin D10 was less effective.EDTA (0.1-02mmol/l) in combination with acidocin CH5or bacteriocin D10 increased their inhibitory effects from 50% to 70% and from 10% to 50% respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of food preservatives on the inhibitory activity of acidocin CH5 and bacteriocin D10.

  • Popis výsledku anglicky

    Food preservatives methyl paraben and propyl paraben at concentrations higher than 0.075g/l enhanced the activity of acidocin CH5 up to 45% and 50% respectively, for bacteriocin D10 was less effective.EDTA (0.1-02mmol/l) in combination with acidocin CH5or bacteriocin D10 increased their inhibitory effects from 50% to 70% and from 10% to 50% respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Food Research and Technology

  • ISSN

    1438-2377

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    218

  • Číslo periodika v rámci svazku

    218

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    194-197

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus