Látky ovlivňující inhibiční aktivitu bakteriocinů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006838" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006838 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Látky ovlivňující inhibiční aktivitu bakteriocinů
Popis výsledku v původním jazyce
Inhibiční aktivita acidocinu CH5 a bakteriocinu D10 byla zvýšena přídavkem methyl- nebo propyl-parabenanu (0,025-0,15 g.l-1), popř. EDTA (0,1-0,5 mmol.l-1). Přídavek NaCl (0,1-0,5 % hm.) zvýšil pouze inhibiční aktivitu acidocinu CH5.
Název v anglickém jazyce
Substances affecting the inhibitory effect of bacteriocins
Popis výsledku anglicky
The inhibitory effects of acidocin CH5 and bacteriocin D10 were enhanced in the presence of methyl- or propyl-parabene at 0,025-0,15 g.l-1 or EDTA at 0,1-0,5 mmol.l-1. NaCl at 0,1-0,5 % w/w increased the inhibitory effect only of acidocin CH5.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídky sýrů, výsledky přehlídek a sborník semináře: Mléko a sýry 2002.
ISBN
80-86238-21-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
148-153
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko technologická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
17. 1. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—