Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemical composition of bone tissue in broiler chickens intended for slaughter

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002176" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002176 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chemical composition of bone tissue in broiler chickens intended for slaughter

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Selected parameters characterizing the chemical composition of bones were determined in 60 male and 60 female hybrid Ross 308 chickens aged 40 days at the end of the fattening period. The chickens were fed with a complete feeding mixture intended for pre-feeding (starter) in a period from the start of the experiment until Day 10, followed by the feeding mixture intended for fattening until Day 30 (grower), and the feeding mixture for the third phase of fattening, i.e. until Day 40 (finisher). The feeding mixtures and drinking water were provided ad libitum. At the end of the experiment, chickens were slaughtered and the femur and the tibiotarsus from the right pelvic limb were collected and the following parameters were determined in wet tissue: dry matter (DM), crude protein (CP) (Nx6.25), fat, ash, calcium (Ca), phosphorus (P) and magnesium (Mg); the content of organic matter was calculated. The resultant values were recalculated to 100% of DM. Differences between males and females i

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical composition of bone tissue in broiler chickens intended for slaughter

  • Popis výsledku anglicky

    Selected parameters characterizing the chemical composition of bones were determined in 60 male and 60 female hybrid Ross 308 chickens aged 40 days at the end of the fattening period. The chickens were fed with a complete feeding mixture intended for pre-feeding (starter) in a period from the start of the experiment until Day 10, followed by the feeding mixture intended for fattening until Day 30 (grower), and the feeding mixture for the third phase of fattening, i.e. until Day 40 (finisher). The feeding mixtures and drinking water were provided ad libitum. At the end of the experiment, chickens were slaughtered and the femur and the tibiotarsus from the right pelvic limb were collected and the following parameters were determined in wet tissue: dry matter (DM), crude protein (CP) (Nx6.25), fat, ash, calcium (Ca), phosphorus (P) and magnesium (Mg); the content of organic matter was calculated. The resultant values were recalculated to 100% of DM. Differences between males and females i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000268207300004

  • EID výsledku v databázi Scopus