Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pure and raw glycerol in the diet of broiler chickens, its effect on the production parameters and slaughter value

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870325" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870325 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Pure and raw glycerol in the diet of broiler chickens, its effect on the production parameters and slaughter value

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The experiment started with 180 one-day-old ROSS 308 meat hybrid combination chickens that were divided (according to gender) into C1 and C2 control groups and two experimental groups: GLY-P1 and P2 with pure glycerol and GLY-R1 and R2 with raw glycerol.During the experiment, chickens received three types of feeding mixtures in form of mash according to the following regimen: the pre-fattening mixture (BR 1) was administered until 14 days of age, the mixture for fattening from 5 to 30 days of age (BR 2), and the post-fattening mixture from 31 to 40 days of age (BR 3). 50% of soybean oil in the feeding mixtures used in experimental groups (GLY-P and GLY-R) was replaced with pure or raw glycerol at a ratio of 1:2. The feed and water were available ad libitum. The substitution of soybean oil with glycerol resulted in changes in the content of some nutrients (particularly amino acids, fatty acids) in feeding mixtures. On Days 15 and 40 of fattening, both male and female chickens in experi

  • Název v anglickém jazyce

    Pure and raw glycerol in the diet of broiler chickens, its effect on the production parameters and slaughter value

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment started with 180 one-day-old ROSS 308 meat hybrid combination chickens that were divided (according to gender) into C1 and C2 control groups and two experimental groups: GLY-P1 and P2 with pure glycerol and GLY-R1 and R2 with raw glycerol.During the experiment, chickens received three types of feeding mixtures in form of mash according to the following regimen: the pre-fattening mixture (BR 1) was administered until 14 days of age, the mixture for fattening from 5 to 30 days of age (BR 2), and the post-fattening mixture from 31 to 40 days of age (BR 3). 50% of soybean oil in the feeding mixtures used in experimental groups (GLY-P and GLY-R) was replaced with pure or raw glycerol at a ratio of 1:2. The feed and water were available ad libitum. The substitution of soybean oil with glycerol resulted in changes in the content of some nutrients (particularly amino acids, fatty acids) in feeding mixtures. On Days 15 and 40 of fattening, both male and female chickens in experi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archiv für Tierzucht

  • ISSN

    0003-9438

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    308-318

  • Kód UT WoS článku

    000294878100010

  • EID výsledku v databázi Scopus