Evaluation of selected microbiological parameters of ready-to-eat fish products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002184" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002184 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Hodnotenie vybraných mikrobiologických parametrov rybích výrobkov
Popis výsledku v původním jazyce
V tejto práci bola sledována úroveň mikrobiálnej kontaminácie a prítomnosť patogénnych baktérií (Listeria monocytogenes, Salmonella spp.) v rybích výrobkoch zakúpenych v tržnej sieti. Prítomnosť baktérií Salmonella spp. nebola zaznamenána ani u jednej zvyšetrovaných vzoriek, prítomnosť Listeria monocytogenes bola potvrdená u 7,1 % vzoriek, ani u jednej vzorky počty L. monocytogenes nepresiahli hodnotu 100 KTJ/g.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of selected microbiological parameters of ready-to-eat fish products
Popis výsledku anglicky
In this study, microbial contamination rate and pathogenic bacteria (Listeria monocytogenes, Salmonella spp.) were surveyed in several kinds of ready-to-eat fish products at retail level. Salmonella spp. were not detected in any of examined samples. L. monocytogenes was found in 7,1% of samples, but all of the samples contained less than 100 CFU/g, what is in accordance to EU legislation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník příspěvků XI. konference mladých věděckých pracovníků
ISBN
978-80-7305-068-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 6. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—