Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny v chemickém složení minerálních substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002216" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002216 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny v chemickém složení minerálních substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo sledování změn minerálních substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz byl stanoven obsah popelovin, obsah vápníku, obsah fosforu a obsah hořčíku. Z výsledků vyplývá, že v průběhu výkrmu u brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v minerálním složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným zvyšováním obsahu popelovin od 1. dne až do 20. dne věku, s jejich následným poklesem až do konce výkrmu. S těmito změnami koresponduje, vyjma hořčíku, i dynamika změn vápníku a fosforu, s tím rozdílem, že maximální ukládání vápníku v jejich těle bylo do 25. dne věku kuřat, zatím co u fosforu bylo jeho maximální ukládání ukončeno již ve 20. dnu života kuřete.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in chemical composition of mineral substances in broiler chicken bodies during fattening period

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to monitor changes in mineral substances in broiler chicken bodies during fattening period, the experiment involved broiler hybrids COBB 500. The analyses of chicken bodies were performed at 1, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 and 40 days of age The performed analyses included determination of ash content, calcium content, phosphorus content and magnesium content. Results of the study showed that during broiler fattening, there were significant changes in mineral composition ofthe chicken body.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-065-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 5. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku