Změny v chemickém složení minerálních substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002216" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002216 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny v chemickém složení minerálních substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo sledování změn minerálních substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz byl stanoven obsah popelovin, obsah vápníku, obsah fosforu a obsah hořčíku. Z výsledků vyplývá, že v průběhu výkrmu u brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v minerálním složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným zvyšováním obsahu popelovin od 1. dne až do 20. dne věku, s jejich následným poklesem až do konce výkrmu. S těmito změnami koresponduje, vyjma hořčíku, i dynamika změn vápníku a fosforu, s tím rozdílem, že maximální ukládání vápníku v jejich těle bylo do 25. dne věku kuřat, zatím co u fosforu bylo jeho maximální ukládání ukončeno již ve 20. dnu života kuřete.
Název v anglickém jazyce
Changes in chemical composition of mineral substances in broiler chicken bodies during fattening period
Popis výsledku anglicky
The objective of this study was to monitor changes in mineral substances in broiler chicken bodies during fattening period, the experiment involved broiler hybrids COBB 500. The analyses of chicken bodies were performed at 1, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 and 40 days of age The performed analyses included determination of ash content, calcium content, phosphorus content and magnesium content. Results of the study showed that during broiler fattening, there were significant changes in mineral composition ofthe chicken body.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-7305-065-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Tribun EU s.r.o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
6. 5. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—