Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002217" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002217 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo sledování změn organických substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, obsahu hrubého proteinu, obsahu hrubého tuku a obsahu energie. Z výsledků sledování vyplývá, že v průběhu výkrmu brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v chemickém složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným poklesem tělesné sušiny, proteinů a tuku do 5. dne věku kuřat Od 5. dne věku kuřat dochází k prudkému vzrůstu sušiny těla, a s tím korespondujícím i vzestupem hrubého proteinu a somatických tuků prakticky až do 40. dne věku kuřat. K nejintenzivnějším změnám dochází především v období od 5. do 15 dne věku kuřat. Výsledky dokládají i fakt, že velmi významným faktorem, který ovlivňuje intenzitu těchto změn je pohlaví kuřat. S těmito popsanými změnami v chemismu úzce koreluje i energetická ho

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in chemical-composition of organic substances and energy values of chicken body during broiler fattening

  • Popis výsledku anglicky

    The objective was to monitor changes in organic substances in broiler bodies during their fattening, the experiment involved broiler hybrids COBB 500. The analyses of chicken bodies were performed at 1, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 and 40 days of age. Theseanalyses included the assessment of dry matter, crude protein content, crude fat content, and gross energy values. Results of our study showed that during broiler fattening, there were significant changes in chemical composition of chicken body.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny

  • ISBN

    978-80-7305-065-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 5. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku