Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002242" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002242 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Optimalizace proteinové výživy drůbeže předpokládá perfektní znalost aminokyselinového spektra proteinových komponent, které lze využít při výrobě krmných směsí a znalost o skutečné potřebě jednotlivých aminokyselin u cílových organismů. Proto jsme se vprvé fázi zaměřili na poznání aminokyselinového složení jednotlivých proteinových krmiv vegetabilní provenience, včetně poznání jejich odrůdových rozdílů. Optimálního složení dietárního proteinu krmných směsí lze dosáhnout vhodnou kombinací těchto proteinových krmiv s cílem dosáhnout vysoké produkce a dobrého zdravotního stavu zvířat při minimalizaci celkových dusíkatých látek v dietě. V práci uvádíme výsledky analýz nejvýznamnějších proteinových komponent, které lze využít v krmných směsích určených kvýživě drůbeže.

  • Název v anglickém jazyce

    Protein sources and optimalizition of amino acid supplements in poultry nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Optimization of protein formulations in poultry nutrition requires perfect knowledge of amino acid composition of protein components which are used in feed formulations, as well as the requirements for particular amino acids in target animals. Therefore,we first focused on the amino acid composition of protein feeds of plant origin considering the variability among several cultivars. The optimal composition of dietary proteins in feed mixtures can be achieved using the appropriate combination of theseprotein feeds, with the objective to enhance animal production and health, with a minimum of total nitrogen substances in the diet. In the paper, we present results from analyses of the most important protein components which can be used in poultry feedmixtures.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník Škola-veda-prax I.

  • ISBN

    978-80-8077-143-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    24. 9. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku