Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002242" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002242 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bílkovinné zdroje a optimalizace aminokyselinové výživy drůbeže
Popis výsledku v původním jazyce
Optimalizace proteinové výživy drůbeže předpokládá perfektní znalost aminokyselinového spektra proteinových komponent, které lze využít při výrobě krmných směsí a znalost o skutečné potřebě jednotlivých aminokyselin u cílových organismů. Proto jsme se vprvé fázi zaměřili na poznání aminokyselinového složení jednotlivých proteinových krmiv vegetabilní provenience, včetně poznání jejich odrůdových rozdílů. Optimálního složení dietárního proteinu krmných směsí lze dosáhnout vhodnou kombinací těchto proteinových krmiv s cílem dosáhnout vysoké produkce a dobrého zdravotního stavu zvířat při minimalizaci celkových dusíkatých látek v dietě. V práci uvádíme výsledky analýz nejvýznamnějších proteinových komponent, které lze využít v krmných směsích určených kvýživě drůbeže.
Název v anglickém jazyce
Protein sources and optimalizition of amino acid supplements in poultry nutrition
Popis výsledku anglicky
Optimization of protein formulations in poultry nutrition requires perfect knowledge of amino acid composition of protein components which are used in feed formulations, as well as the requirements for particular amino acids in target animals. Therefore,we first focused on the amino acid composition of protein feeds of plant origin considering the variability among several cultivars. The optimal composition of dietary proteins in feed mixtures can be achieved using the appropriate combination of theseprotein feeds, with the objective to enhance animal production and health, with a minimum of total nitrogen substances in the diet. In the paper, we present results from analyses of the most important protein components which can be used in poultry feedmixtures.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník Škola-veda-prax I.
ISBN
978-80-8077-143-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
24. 9. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—