Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002323" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002323 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech.
Popis výsledku v původním jazyce
V předkládané práci jsme sledovali zastoupení BA v čerstvých kozích sýrech během skladování při teplotě 5 °C a to v 0. a 7. týdnu skladování. U vzorků čerstvých kozích sýrů byly hlavními stanovenými aminy HIS (19,11 mg.kg-1), TYR (7,6 mg.kg-1). Výsledkemnaší studie vybraných parametrů byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kozími sýry čerstvými a kozími sýry po 7. týdnu skladování (P < 0,01).
Název v anglickém jazyce
Effect of selected factors on the content of biogenic amines and polyamines in fresh goat cheese
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine concentration of BA in goat cheeses. Samples were stored at 5 °C within 7 weeks. The principal amines were HIS (19.11 mg.kg-1) and TYR (7.68 mg.kg-1). Effect of storage time on the content of BA was determined significantly higher in cheeses after 7 weeks storage compared to BA in fresh cheeses (P < 0.01).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 3. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—