Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002323" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002323 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv vybraných faktorů na obsah biogenních aminů a polyaminů v čerstvých kozích sýrech.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V předkládané práci jsme sledovali zastoupení BA v čerstvých kozích sýrech během skladování při teplotě 5 °C a to v 0. a 7. týdnu skladování. U vzorků čerstvých kozích sýrů byly hlavními stanovenými aminy HIS (19,11 mg.kg-1), TYR (7,6 mg.kg-1). Výsledkemnaší studie vybraných parametrů byl zjištěn statisticky významný rozdíl mezi kozími sýry čerstvými a kozími sýry po 7. týdnu skladování (P < 0,01).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of selected factors on the content of biogenic amines and polyamines in fresh goat cheese

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine concentration of BA in goat cheeses. Samples were stored at 5 °C within 7 weeks. The principal amines were HIS (19.11 mg.kg-1) and TYR (7.68 mg.kg-1). Effect of storage time on the content of BA was determined significantly higher in cheeses after 7 weeks storage compared to BA in fresh cheeses (P < 0.01).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku