Sledování obsahu biogenních aminů a senzorické hodnocení u sýru zrajících pod mazem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001800" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001800 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování obsahu biogenních aminů a senzorické hodnocení u sýru zrajících pod mazem
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá sledováním obsahu vybraných biogenních aminů (BA) a senzorickou analýzou u sýrů z tržní sítě zrajících pod mazem během jeho zrání. BA byly stanoveny metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí po předkolonové derivatizaci dansylchloridem.
Název v anglickém jazyce
Biogenic amines content with respect to sensorical quality during storage of sour maturing cheese
Popis výsledku anglicky
A study on the evaluation of biogenic amines (BA) with respect to sensorical quality of cheese made from sour curd maturing under smear during storage of the period of 4 weeks was performed. BA were determined by RP-HPLC with fluorometric detection, following extraction from the cheese and derivatization with dansylchloride.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník X. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-038-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—