Profil biogenních aminů v mléce a mléčných produktech v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001802" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001802 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Profil biogenních aminů v mléce a mléčných produktech v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo analyzováno 215 vzorků sýrů, pořízených v české obchodní síti v období 2005 - 2007. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Nejvyšší celkové koncentrace BA byly stanoveny u měkkých zrajících sýrů a sýrů s vysokodohřívanou sýřeninou., přičemž hodnoty BA dosáhly hodnot až 3 g na kg sýra.
Název v anglickém jazyce
Profiles biogenic amines in milk and dairy products in Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was 215 samples cheeses to evaluate the profiles and content of biogenic amines (BA) in milk products of Czech market over a period 2005-2007. BA content was established after extraction from cheese as dansylchloride derivates usingRP-HPLC metod with fluorometric detection. The highest content of BA (sum BA) was found in soft maturing cheese and Swiss-type hard cheese, where BA concentration reached as high a level as 3 g per 1 kg of cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—