Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Profil biogenních aminů v mléce a mléčných produktech v ČR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001802" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001802 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Profil biogenních aminů v mléce a mléčných produktech v ČR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo analyzováno 215 vzorků sýrů, pořízených v české obchodní síti v období 2005 - 2007. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Nejvyšší celkové koncentrace BA byly stanoveny u měkkých zrajících sýrů a sýrů s vysokodohřívanou sýřeninou., přičemž hodnoty BA dosáhly hodnot až 3 g na kg sýra.

  • Název v anglickém jazyce

    Profiles biogenic amines in milk and dairy products in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was 215 samples cheeses to evaluate the profiles and content of biogenic amines (BA) in milk products of Czech market over a period 2005-2007. BA content was established after extraction from cheese as dansylchloride derivates usingRP-HPLC metod with fluorometric detection. The highest content of BA (sum BA) was found in soft maturing cheese and Swiss-type hard cheese, where BA concentration reached as high a level as 3 g per 1 kg of cheese.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku