Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002332" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002332 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Vyšetřování potravin na přítomnost lepku má vzhledem k narůstajícímu množství pacientů trpících nesnášenlivostí lepku své opodstatnění. Vzhledem k potřebě kontroly dodržování národní legislativy pomocí citlivých a spolehlivých metod se tato práce věnujeoptimalizaci jednoho z možných způsobů průkazu glutenu v potravinách. Cílem této práce bylo optimalizovat kvalitativní imunohistochemické vyšetření na přítomnost pšeničné bílkoviny v masných výrobcích tak, aby bylo možné při vyšetření minimálního počtu řezů stanovit přítomnost, případně nepřítomnost pšeničné bílkoviny s pravděpodobností větší než 95 %.
Název v anglickém jazyce
Qualitative immunohistochemical determination of wheat protein in meat products
Popis výsledku anglicky
Investigation of the presence of gluten in foodstuffs is important due to the increasing number of patients suffering from gluten intolerance. With regard to the need for the control of the compliance with the ational legislation by means of sensitive and reliable methods this work deals with optimization of one possible means of gluten demonstration in food. The aim of this work was to optimize the qualitative immunohistochemical examination for the presence of wheat protein in meat products in order to be able to test minimum number of cuts to determine the presence or absence of wheat protein with a probability higher than 95 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-081-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 10. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—