Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002332" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002332 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vyšetřování potravin na přítomnost lepku má vzhledem k narůstajícímu množství pacientů trpících nesnášenlivostí lepku své opodstatnění. Vzhledem k potřebě kontroly dodržování národní legislativy pomocí citlivých a spolehlivých metod se tato práce věnujeoptimalizaci jednoho z možných způsobů průkazu glutenu v potravinách. Cílem této práce bylo optimalizovat kvalitativní imunohistochemické vyšetření na přítomnost pšeničné bílkoviny v masných výrobcích tak, aby bylo možné při vyšetření minimálního počtu řezů stanovit přítomnost, případně nepřítomnost pšeničné bílkoviny s pravděpodobností větší než 95 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Qualitative immunohistochemical determination of wheat protein in meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Investigation of the presence of gluten in foodstuffs is important due to the increasing number of patients suffering from gluten intolerance. With regard to the need for the control of the compliance with the ational legislation by means of sensitive and reliable methods this work deals with optimization of one possible means of gluten demonstration in food. The aim of this work was to optimize the qualitative immunohistochemical examination for the presence of wheat protein in meat products in order to be able to test minimum number of cuts to determine the presence or absence of wheat protein with a probability higher than 95 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku