Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002329" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002329 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    POROVNÁNÍ IMUNOHISTOCHEMICKÝCH A IMUNOCHEMICKÝCH METOD PŘI VYŠETŘENÍ MASNÝCH VÝROBKŮ

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pšeničná bílkovina (gluten) je běžně používanou surovinou při výrobě vegetariánských i masných výrobků. U citlivých jedinců však může způsobit nežádoucí reakce organismu, a proto je legislativou požadováno označení jejího použití při výrobě na obale výrobku. Pro kontrolu legislativních požadavků, ale také pro ochranu spotřebitelů trpících céliakií je nutná existence citlivých metod, které spolehlivě prokáží přítomnost či nepřítomnost lepku ve výrobku. Cílem této práce bylo porovnat referenční metodu ELISA, Neogen ALERT Gliadin Screening Test a imunochemickou metodu při vyšetření modelových masných výrobků s přídavkem pšeničné bílkoviny vitální a devitální.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparing of imunohistochemistry and imunochemistry methods for the examination of model meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Wheat protein (gluten) is a commonly used raw material in meat and vegetarian foodstuffs production. However, in sensitive individuals it can cause some objectionable response of the organism. For this reason, it is legislatively required to mention gluten in the product package, if used. For the purposes of legislative control and also for the protection of coeliatic people, the existence of sensitive methods that are able to prove gluten presence or absence in the product is needed. The aim of this work was to compare ELISA reference method, Neogen ALERT Gliadin Screening Test and immunohistochemical method. These methods were used for the examination of model meat products with vital and devital wheat protein addition.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-0193-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    2. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku