Stanovení polycyklických uhlovodíků v salámech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002355" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002355 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení polycyklických uhlovodíků v salámech
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovit obsah 15 polycyklických aromatických uhlovodíků (PAHs) ve vzorcích salámů s přídavkem rostlinných aditiv pomocí HPLC s FLD. Hodnoty koncentrací jednotlivých PAHs se pohybovaly v rozmezí od 0,02 - 2,22 ?g.kg-1.
Název v anglickém jazyce
Determination of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in salamis.
Popis výsledku anglicky
Concentrations of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in salamis with soya or wheat proteins were evaluated. After the Soxhlet-type extraction and gel permeation clean up, the high performance liquid chromatographic determination with fluorescencedetection has been used. Concentrations of individual PAHs ranged from 0,007 ?g.kg-1 to 38,968 ?g.kg-1.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-072-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 6. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—