Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002360" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002360 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
Popis výsledku v původním jazyce
Byly stanovovány koncentrace 15 polycyklických aromatických uhlovodíků (PAHs) v salámech s rostlinými aditivy. Po Soxhletově extrakci a přečištění na gelové permeační chromatografii byla použita finální analýza na HPLC. Průměrné koncentrace PAHs se pohybovaly v rozmezí od 0,003 ?g.kg-1 až 15,766 ?g.kg-1.
Název v anglickém jazyce
Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami
Popis výsledku anglicky
Concentrations of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons in salamis with plant additives were evaluated. After the Soxhlet-type extraction and gel permeation clean up, the HPLC with FLD were used. Average concentrations of individual PAHs ranged from 0,003?g.kg-1 až 15,766 ?g.kg-1.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-081-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 10. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—