Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002358" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002358 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocíHPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 ?g.kg-1 až 15,766 ?g.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 ?g.kg-1 až 16,077 ?g.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05?g.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami

  • Popis výsledku anglicky

    Concentrations of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons in salamis with plant additives were evaluated. The additives were two kinds of wheat-protein and three kinds of soya-protein. After the Soxhlet-type extraction and GPC clean up, the HPLC determination with FLD has been used. Average concentrations of individual PAHs in salamis with additives ranged from 0,003 ?g.kg-1 to 15,766 ?g.kg-1, in salamis without additives 0,002 ?g.kg-1 až 16,077 ?g.kg-1. Average concentrations of individual PAHs in additives were under LOQ mostly, maximal value was 0,05 ?g.kg-1 for benzo-a-anthracen in soya-protein.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    zborník IV. vedeckej konferencie doktorandov s medzinárodnou účasťou

  • ISBN

    978-80-552-0280-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    5. 11. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku