Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti ovčích sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002371" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002371 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti ovčích sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo vyvinout kalibrační modely pomocí FT-NIR pro stanovení parametrů jakosti ovčích sýrů. Vybranými parametry byl obsah tuku, obsah vody, aktivita vody, sušina, obsah tuku v sušině, pH a titrační kyselost. Bylo vyšetřeno 31 vzorků ovčího sýra.
Název v anglickém jazyce
Quality of sheep cheese by NIR spectrometry
Popis výsledku anglicky
The objectives of this study were to develop calibration models for determination of water content, water activity, fat content, total solids content, content of fat in total solids, pH and titratable acidity in ovine-milk cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 3. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—