Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti ovčích sýrů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002371" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002371 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití NIR spektrometrie pro hodnocení jakosti ovčích sýrů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo vyvinout kalibrační modely pomocí FT-NIR pro stanovení parametrů jakosti ovčích sýrů. Vybranými parametry byl obsah tuku, obsah vody, aktivita vody, sušina, obsah tuku v sušině, pH a titrační kyselost. Bylo vyšetřeno 31 vzorků ovčího sýra.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of sheep cheese by NIR spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    The objectives of this study were to develop calibration models for determination of water content, water activity, fat content, total solids content, content of fat in total solids, pH and titratable acidity in ovine-milk cheese.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku