Stanovení riboflavinu v mléce mléčných výrobcích metodou HPLC
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002380" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002380 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení riboflavinu v mléce mléčných výrobcích metodou HPLC
Popis výsledku v původním jazyce
Riboflavin, hydrofilní vitamin komplexu B, byl stanoven v mléce a mléčných výrobcích metodou iontově-párové RP HPLC. s fluorescenční detekcí a gradientovou elucí. Limit detekce byl 0,01 mg.kg-1. Před finální analýzou byla provedena kyselá a enzymatická hydrolýza. Průměrný obsah riboflavinu byl 1,73 mg.kg-1 v kravském mléce, 2,47 mg.kg-1v zakysané smetaně, 3,61 -6,09 v sýrech a 1,85 - 5,40 v jogurtech a jogurtových nápojích.
Název v anglickém jazyce
Determination of riboflavin in milk and dairy products by HPLC method
Popis výsledku anglicky
Riboflavin, a hydrophilic vitamin of B-complex group, was determined in milk and dairy products by ion-pair RP HPLC with fluorescence detection and gradient elution. The limit of detection of this method is 0.01 mg.kg-1. Prior to the final HPLC analysisthe acidic hydrolysis and enzymatic treatment was performed. The mean riboflavin content was 1.73 mg.l-1 in cow´s milk, 2.47 mg.l-1 in sour cream, ranged from 3.61 to 6.09 mg.kg-1 in cheeses and from 1.85 to 5.40 in yoghurts and yogurt drinks
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-081-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 10. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—