Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení riboflavinu v mléce mléčných výrobcích metodou HPLC

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002380" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002380 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení riboflavinu v mléce mléčných výrobcích metodou HPLC

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Riboflavin, hydrofilní vitamin komplexu B, byl stanoven v mléce a mléčných výrobcích metodou iontově-párové RP HPLC. s fluorescenční detekcí a gradientovou elucí. Limit detekce byl 0,01 mg.kg-1. Před finální analýzou byla provedena kyselá a enzymatická hydrolýza. Průměrný obsah riboflavinu byl 1,73 mg.kg-1 v kravském mléce, 2,47 mg.kg-1v zakysané smetaně, 3,61 -6,09 v sýrech a 1,85 - 5,40 v jogurtech a jogurtových nápojích.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of riboflavin in milk and dairy products by HPLC method

  • Popis výsledku anglicky

    Riboflavin, a hydrophilic vitamin of B-complex group, was determined in milk and dairy products by ion-pair RP HPLC with fluorescence detection and gradient elution. The limit of detection of this method is 0.01 mg.kg-1. Prior to the final HPLC analysisthe acidic hydrolysis and enzymatic treatment was performed. The mean riboflavin content was 1.73 mg.l-1 in cow´s milk, 2.47 mg.l-1 in sour cream, ranged from 3.61 to 6.09 mg.kg-1 in cheeses and from 1.85 to 5.40 in yoghurts and yogurt drinks

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku