Changes in fatty acid profile and iodine content in milk as influenced by the inclusion of extruded rapeseed cake in the diet of dairy cows
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002404" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002404 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in fatty acid profile and iodine content in milk as influenced by the inclusion of extruded rapeseed cake in the diet of dairy cows
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to evaluate the effect of extruded rapeseed cake in diets of dairy cows on changes in milk fatty acid profile and iodine content in milk and on the thyroid gland status. An experiment was carried out on four lactating Holstein cows divided into 2 groups-experimental (R) fed a diet based on extruded rapeseed cake and control (S) fed a diet based on extruded full-fat soya. The experimental was divided into 4 periods of 42 days (21 days of preliminary period and 21 days of experimental period). Samples of milk and blood were taken three times a week during the experimental period.
Název v anglickém jazyce
Changes in fatty acid profile and iodine content in milk as influenced by the inclusion of extruded rapeseed cake in the diet of dairy cows
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to evaluate the effect of extruded rapeseed cake in diets of dairy cows on changes in milk fatty acid profile and iodine content in milk and on the thyroid gland status. An experiment was carried out on four lactating Holstein cows divided into 2 groups-experimental (R) fed a diet based on extruded rapeseed cake and control (S) fed a diet based on extruded full-fat soya. The experimental was divided into 4 periods of 42 days (21 days of preliminary period and 21 days of experimental period). Samples of milk and blood were taken three times a week during the experimental period.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1G46086" target="_blank" >1G46086: STRATEGIE CHOVU DOJNIC V KONKURENČNÍCH PODMÍKÁCH</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
54
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000266898000002
EID výsledku v databázi Scopus
—